Lollo Blomberg föreslås bli SKF:s nya ordförande

Åsikter i följande text är skribentens och inte Svenska Klätterförbundets.

I maj ska klätterförbundets nya styrelse väljas. Till ny ordförande föreslås Lollo Blomberg, Stockholms Klätterklubb, som i dag är vice ordförande. Tre nya namn finns med i valberedningens förslag på ledamöter: Åsa Eliasson, Marcus Loewen och Bobby Ong. De två förstnämnda är medlemmar i Bohusläns Klätterklubb. Bobby Ong kommer från Göteborgs Klätterklubb.

Valberedningens förslag är nu möjligt att ta del av, tillsammans med motioner och förslag från styrelsen. Den 21 maj arrangeras förbundsmötet, där alla förbundsanslutna klubbar har möjlighet att rösta.

Valberedningens förslag i sin helhet, med alla styrelseledamöter och en motivering, finns här. Nedan följer presentationer av Lollo, Åsa, Bobby och Marcus.

Lollo Blomberg

Lollo Blomberg, Stockholms Klätterklubb

Föreslås som: Ordförande

Lollo var vice ordförande i förbundsstyrelsen 2020-2022. Hon klättrade första gången som tonåring 1997 med fritidsgården. Sedan 2003 har Lollo arbetat på flera olika klätterhallar som instruktör och ledbyggare, bland annat Fergs’ Kayaks på NZ, Karbin Klätterhall i Stockholm och Klättercentret Solna.

Klubb: Stockholms Klätterklubb
Intressen: Klättring, MTB och segling.
Yrke: Digital analytiker på Visit Sweden
Bor: Danderyd, norr om Stockholm
Familj: Ja, en skäggig man, två killar på 9 och 12 och fem små hönor.
Därför klättring: Klättring har den perfekta balansen mellan fysisk träning, utmaningen, det sociala sammanhanget och den upplevelse i naturen man får på köpet.
Favoritklättring: När jag hittar ett eget block för mig själv i Stockholms ytterskärgård.
Brinner för inom klättringen: Bredden! Att klättra hela livet, i alla åldrar på det sätt en önskar. Älskar att få fler att upptäcka klättring i dess olika former.
Tidigare engagemang: Valdes in i breddkommittén inom Svenska Klätterförbundet 2017, för att sedan bli nominerad till förbundsstyrelsen 2018.

Åsa Eliasson

Åsa Eliasson, Bohusläns KlätterklubbFöreslås som: Ledamot

Klubb: Bohusläns Klätterklubb
Intressen: Klättring med familj och vänner samt diverse kreativa projekt.
Bor: Örebro
Yrke: Enhetschef på reumatologen
Familj: Man och två barn: Inga och Svante, 12 respektive 14 år.
Därför klättring: För att det är socialt och man gör det tillsammans. Jämför med till exempel simning, där du kan umgås innan och efter. Klättring är socialt hela tiden och personer på olika nivåer kan klättra tillsammans.
Favoritklättring: Som rostig klättrare blir det mest snäll bouldering. Utomhus alla dagar i veckan.
Brinner för inom klättringen: Fingerskador och skadefri klättring. Jag är utbildad sjukgymnast, som har jobbat på handkirurgen, och jag har engagerat mig i frågan om hållbara klätterfingrar. Jag brinner faktiskt inte för att alla ska klättra, utan tycker att det vore fantastiskt om vi kan få bevara klättringen som livsstil. För mig är klättring just det: En livsstil, inte träning. Access är viktigt för mig och ett skäl till att jag är med i Bohusläns Klätterklubb, där vi har sommarstuga. Vi måste sköta oss på ett hållbart sätt för att få ha kvar våra berg.
Tidigare engagemang: Aktiv i medicinska kommittén. Styrelsearbete i Göteborgs Klätterklubb runt 1998.

Bobby Ong

Bobby Ong, Göteborgs Klätterklubb

Föreslagen som: Suppleant

Klubb: Göteborgs Klätterklubb
Intressen: Klättring och friluftsliv, husrenovering. Att vara ute i naturen är det stora intresset.
Bor: Utby, Göteborg
Yrke: Servicedesigner/UX-designer
Familj: Sambo, barn och bonusbarn
Därför klättring: Äventyr har alltid fascinerat mig. Jag fick följa med och klättra i Örebro, när jag gick på kollo under uppväxten. Efter det har jag alltid haft ett sug att få klättra upp och få njuta av utsikten. Upplevelsen och äventyret är det roliga.
Favoritklättring: Klättrar mest trad. Vintertid gärna is.
Brinner för inom klättringen: Att klättringen ska finnas och leva i dag men också i framtiden. Små som stora mål och visioner ska kunna gå ihop. Hur ska vi förvalta och vårda våra klippor och den tillgång till klättermöjligheter vi har? Vi som klätterförbund kan fortsätta bidra till att klättring är en levande del av svenskt friluftsliv. En viktig del i det arbetet är att stötta klätterklubbarna. Mitt hjärta klappar för aktiviteterna ute och hur vi klättrare kan samsas och utveckla klättringen med föreningar, kommersiella aktörer, markägare och myndigheter.
Tidigare engagemang: Ordförande samt styrelseledamot och aktiv i accesskommittén i Göteborgs Klätterklubb. Varit mentor vid flera tillfällen på jobbet till kollegor som är nya i yrkeslivet.

Marcus Loewen

Marcus Loewen, Bohusläns Klätterklubb

Föreslagen som: Suppleant

Klubb: Bohusläns Klätterklubb
Intressen: Isklättring, skidalpinism. Gillar att läsa böcker och kolla på film.
Bor: Narvik och Bohuslän
Yrke: Driver eget företag som guide. Auktoriserad klippklätterinstruktör.
Familj: Sambo
Därför klättring: Klättring för mig samman med naturen, mig själv och med andra människor.
Favoritklättring: En långtur på någon islinje i Nordnorge. Lite kallt och jävligt ska det vara.
Brinner för inom klättringen: Det är kopplat till varför jag gillar klättring. Vi lever väldigt uppkopplade i dag, men vi är frånkopplade från oss själva, andra människor och naturen. Jag ser klättringen som ett kontaktuttag på en vägg där jag kan connecta igen. Sedan är det, likt många andra sporter, en plattform för gemenskap. Det är otroligt viktigt att människor möts irl och exempelvis klätterträffar är en bra plats för det. Vi lever ju i världens mest individualistiska land och Klättersverige är superviktigt för människor. Svenska Klätterförbundet har verkligen något att ge där. Sedan är klättring en dödsnära sport. Man är hela tiden på en tunn linje mellan liv och död, vilket ger en spännande inre resa där man möter sina egna brister. Det handlar mycket om självförtroende och vi får utforska vad vi klarar. Sedan har vi det här med att klättring är en tävlingssport, men också en livsstil. Det får vi inte tappa. Utomhusklättringen är viktig för medvetandet och kunskaperna. Det är ju inte konstigt att vi förstör vår planet när vi tappar relationen till den. Vi kan inte ens namnet på saker vi går förbi, så därför tycker jag att det är superviktigt att vi tar oss ut i naturen.
Tidigare engagemang: Barn- och ungdomsverksamhet i Bohuslän.


Valberedningen inför förbundsmötet består av Frida Heilert (ordförande), Thomas Winnberg och Christer Åstrand.

Läs mer om förbundsmötet. Välkomna med er anmälan!


Senaste nytt: