Bergsport – en tidning av klättrare, för klättrare

Som medlem i en klätterklubb får du den populära medlemstidningen Bergsport två gånger per år. Tidningen grundades 1973 och har sedan dess varit klättrarnas egen tidning, med undantag för ett uppehåll under 2021.

Modernt, men med anor

I maj 1973 kom det första numret av Bergsport ut: en maskinskriven A4 på 16 sidor. Förordet var nedtecknat av Svenska Klätterförbundets förste ordförande Hasse Hellström. Sedan dess har mycket hänt. Bergsport har varit en älskad medlemstidning, och genom åren har otaliga prestationer och insatser hyllats och ärats på tidningens sidor. Redaktörer, skribenter och fotografer har slitit och värnat Bergsport, och klättrare läste tidningen i 47 år.

Efter en paus på drygt två år, sedan våren 2020, är klättrarnas och klätterförbundets tidning äntligen tillbaka, i nytt format och med ny form.

Läs tidningen

Klubbmedlemmar får tidningen i brevlådan, men den går även att läsa online.

Snabba fakta om Bergsport

En branschtidning med höga journalistiska ambitioner.

Inspirerande och drivande. Fokuserar på frågor som är viktiga för klättrare, som nya klätterområden, prestationer, personlig klätterutveckling, klätterutrustning och inomhusklättring, för att nämna några.

Blandar nyheter med trendspaningar, porträtt, resereportage, prylfakta och intervjuer med tips om nya klätterområden och annan inspiration.

Nej, tack!

Bergsport skickas till medlemmar i förbundsanslutna klätterklubbar, men vi tar självklart bort din adress om du inte vill ha tidningen.

För dig som vill annonsera

Vill ni synas i Bergsport? Kontakta Madeleine Philip på True Works United.