JSM i ledklättring – en tävling med många vinnare

Vilket JSM i ledklättring det blev i år, med många segrare, placeringar och fantastiska insatser. Vi har fått grymt fina bilder från lokale klättraren och fotografen Johan Rapakko – spana gärna in.

JSM i Lerum lockade många lovande klättrare. Foto: Johan Rapakko

➝ Se finalerna i efterhand – vi livesände dem på Youtube.

Förutsättningarna var strålande på nybyggda klättergymmet Grepp i Lerum, där Lerums Klätterklubb arrangerade JSM i ledklättring i helgen. Precis som på alla andra SM-tävlingar 2021 var deltagarantalet något av ett rekord.

Deltagarna på SM ställde upp i flera klasser: Junior, Ungdom A, Ungdom B och Kids. De sistnämnda, födda 2008 och senare, tävlade på topprep – resten ledklättrade.

Det blev storslam för Nacka Värmdö i pojkarnas juniorklass: guld, silver och brons till Elias Lund, Alex Rosenthal och Joshua Donovan. I klassen för de äldsta flickorna tog Sofia Cellini från Kviberg hem förstaplatsen och Jenny Leandersson från samma klubb kammade hem silvret. På tredje plats kom Tua Jacobsson från Nacka Värmdö Klätterklubb. Resultatetet i sin helhet finns på här.

I Ungdom A för flickor tog Thea Novak, Kvibergs KK, en knapp seger före Elise Mannerstråle, Solna KK och Linda Asterling, Kvibergs KK. Bland pojkarna lyckades Elliot Eriksson, Nacka Värmdö KK, toppa ut leden. Han var den enda som gjorde det, även om flera var nära. Albin Meyer, Västerås KK, tog silver före Dennis Yakubenko från Solna KK.

Ungdom B, den yngsta SM-klassen, vanns för flickor av Nathlie Vendsalu, som kom ett grepp längre än Luzja Török, båda från Solna KK. Bronsmedaljen gick till Astrid Muth från Kvibergs KK. I pojkarnas klass vann Gabriel Kern, Solna KK, före Simon Borgh, Nacka Värmdö och Filip Thuresson, Solna KK.

Vi på Svenska Klätterförbundet vill tacka Lerums Klätterklubb, Grepp, alla funktionärer och ideellt engagerade som gjorde JSM till en riktig toppentävling.

Här är fler bilder från Johan Rapakko:


Vill ni också arrangera något hos er? Det finns ett antal större tävlingar som kan arrangeras av klätterklubbar inom SKF.


Senaste nytt: