7 snabba svar från Tove Alexandersson

Tove Alexandersson har fokus på orientering nu när skimosäsongen är över. Vi på klätterförbundet ser fram emot att följa sommarens tävlingar, men längtar ännu mer till nästa vinter. Vi ställde vi sju korta frågor till Tove för att få koll inför nästa säsong.

Tove Alexandersson i skimolandslaget. Foto: @tovealexanderson på Instagram

Tycker du att det går åt rätt håll med skimon?
– Det går väl lite blandat, det finns fortfarande väldigt mycket saker att förbättra.

Du är ju en stjärna! Men: Vilken är din egen analys av att du inte riktigt når till guldplatserna?
– Jag har inte kört skimo så länge och det finns fortfarande väldigt mycket saker jag kan utveckla men för att bli bättre skulle jag också behöva lägga mer fokus på skimon. Det är fortfarande orienteringen som är mitt huvudfokus.

Vad tyckte du om Pierra Menta?
– Jag tycker att det är väldigt kul att köra i lag och när det blir lite mer tekniskt och äventyr, så jag gillade verkligen Pierra Menta.

Vill du köra fler långlopp?
– Ja, absolut, det är de längre loppen jag tycker är roligast att köra.

Vad tänker du om kommande säsong?
– Just nu är det fokus på orienteringen så jag får lägga upp en plan för nästa vinter när jag ser lite hur programmet ser ut med tävlingar och läger.

Vad tänker du om OS?
– Än så länge känns det väldigt långt fram i tiden.

Har du planer på att delta i Keb Classic framöver?
– Det hade varit väldigt kul att göra någon gång i alla fall!

Följ gärna Tove på Instagram.

Senaste nytt: