Ta reda på maximal fingerstyrka och stötta forskningen

Vill du veta din maximala fingerstyrka i sex olika klätterspecifika grepptekniker? Och samtidigt bidra till forskningen? Nu kan du göra det helt gratis och samtidigt göra gott för klättringen.

Hur starka fingrar har du? Foto: Emma Svensson

Inom ramen för ett forskningsprojekt om fingerstyrka och klätterprestationer, utförs kostnadsfria mätningar på Klättercentret på Telefonplan i Stockholm. Det är helgen 23-24 april som gäller och deltagandet tar cirka 1,5 timme per dag.

Du får exakta mätvärden för din fingerstyrka i kilo och procent av kroppsvikt. Minimiålder är 15 år och du måste ha klättrat minst tre olika 6c (för kvinnor) eller 7a+ (för män) under 2022. Du får inte ha varit med i studien tidigare.

Antalet platser är begränsade. Mejla namn och telefonnummer till naprapaten Kalle Söderqvist om du vill delta: soderqvist.kalle@protonmail.com.

Studien drivs av den forskningsgrupp som etablerades under 2021, där Fredrik Identeg, Jonas Zimmerman och Henrik Hedelin från medicinska kommittén, samt naprapaten Kalle Söderqvist och representanter för klätterlandslaget ingår.

Mer information om forskningen kring fingerstyrka, och andra studier om och runt klättring, publiceras löpande på vår sida ”Forskning och studier”.


Senaste nytt: