Krav på avstånd för idrottspublik tas bort – dags för steg 4 i avvecklingen

Rep och grepp.

Maxgränsen för publik och utövare vid idrottsevenemang tas bort. Den 29 september, när nästa steg i regeringens avvecklingsplan inleds, börjar det nya gälla. Uppmaningen om att vaccinera sig kvarstår.

– Det känns mycket positivt att ytterligare restriktioner nu avskaffas och jag ser fram emot en höst, vinter och vår med idrotten i full aktivitet och inför fulla läktare. Vi har både prövats hårt och lärt oss mycket under pandemin och jag hoppas nu att vi tar ansvar, är rädda om varandra och hjälps åt även fortsatt, inte minst genom att vaccinera oss, säger Björn Eriksson, ordförande för Riksidrottsförbundet, i en kommentar på RF:s sajt.

I korthet gäller detta för idrottsföreningar under steg 4 i avvecklingen av pandemirestriktionerna: Deltagartak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort från 29 september. Maxantal för antal deltagare vid motionslopp och liknande tas bort. Kravet på avstånd mellan sittplatser och sällskap slopas.

Redan i somras försvann reglerna om ett visst antal kvadratmeter per person på exempelvis gym, där klätterhallar ingår.

Läs gärna mer hos RF, som även har en FAQ som uppdateras löpande. Hör gärna av dig till oss på Svenska Klätterförbundets kansli om du har frågor.