Ny boulderhall öppnas i Stockholm

Nästa år öppnar nya klätterhallen Moumo på Södermalm i centrala Stockholm. Det blir bouldering, men också yoga och en tillhörande restaurang.

Foto: Vasakronan

Moumo kommer att ligga i ”Skrapan”, den kända skyskrapan på Götgatan där skatteverket förr hade sitt huvudkontor. I dag är byggnaden fylld med studentbostäder och i bottenvåningen finns en galleria.

Bakom hallen står en samling erfarna klättrare: de två bergsguiderna Andreas Bengtsson och Mats Nilsson, proffsklättraren Matilda Söderlund samt Mats Olofsson och Robert Gustafsson.

De två sistnämnda kommer från marknadsföringssidan och har bland annat drivit hotell i Riksgränsen och jobbat med event i Åre.

– Vi siktar på att öppna under första halvåret 2022, säger Mats Olofsson.

Han beskriver Moumo som ett koncept. Förutom boulderväggar så kommer det att finnas två yogasalar och yogainstruktörer, ett komplett gym och en restaurang som företaget också driver. Tanken är att erbjuda en helhetslösning med olika formers träning och mat.

– Vi vill erbjuda en annan servicenivå, precis som i klätterhallar i USA och Tyskland, säger Mats.

Vad betyder då Moumo? Namnet är från början en sammanslagning av ”mountain” och ”movement”, men det är inte det viktiga enligt Mats.

– Det finns inte ett ställe i Sverige som inte heter något med ”klätter”. Vi ville ha ett namn som som kändes mjukt, gick lätt och fint att säga och som människor själva kan bygga innebörden av.

Senaste nytt: