Astrid Muth på fjärde plats på Europacupen för juniorer i helgen

Juniorlandslagets Astrid Muth gjorde en fin insats under helgens Europacup för juniorer i Schweiz. Kvibergsklättraren tog sig till final som en av tio klättrare, och slutade till sist på fjärde plats. Samtidigt inledde Hannes Puman och Fredrik Serlachius den internationella leadsäsongen med världscupen.

Astrid Muth i finalen i Europacupen. Foto: Emma Hawke

Europacupen i schweiziska Niederwangen var den fjärde internationella tävlingen för juniorlandslaget i år, och den första i lead. Flera atleter gjorde bra ifrån sig, bland annat Albin Meyer som hamnade precis under strecket för en finalplats. Han han kom på elfte plats i kvalet i den äldsta juniorklassen.

Astrid Muth slutade på fjärde plats efter finalen. Hon tog lika många poäng som slovenska Jennifer Buckley på tredje plats, men fick en sämre tid. Elva sekunder skilde henne från tredjeplatsen.

På seniorsidan klättrade Hannes Puman och Fredrik Serlachius sin första leadtävling för säsongen, världscupen i Innsbruck i Österrike. De slutade på 29:e respektive 69:e plats.

Nästa tävling för juniorerna är i Helsingfors i september. Hannes och Fredrik laddar för Villars i Schweiz, som går samma helg som SM Lead i Umeå – i månadsskiftet juni/juli, med andra ord.