Fyra nyanställda på förbundskansliet – många års samlad klättererfarenhet

Klätterförbundets kansli har fått förstärkning av fyra nya stjärnor: Tove Wåhlin, Nadia Bazydlo, Andreas Andersson och Oskar Brodén. Rekryteringarna innebär att många års samlad klätterkunskap och rutin samlas på kansliet.

Det är i princip idel kända namn som börjar jobba på förbundskansliet: Tove Wåhlin, som i år firar 20 år som klättrare, har synts en hel del på tävlingsväggarna. Oskar Brodén, med titlar som auktoriserad isinstruktör och lavintekniker, går just nu igenom utbildningen till bergsguide. Andreas Andersson, förarförfattaren som har borstat fram hur många leder som helst och som i mångar år har frilansat för förbundet.

Listan över tyngd kan göras hur lång som helst. Lägg därtill Nadia Bazydlo, även hon klättrare, som är erfaren marknadsspecialist och förbundets nya föreningsutvecklare.

Nadia Bazydlo säger att hon är supertaggad att lära sig allt om klättervärlden, och petar in ett besök på helgens SM Lead i Uppsala på lördagen efter första arbetsveckan.

Om du får sia, vad blir roligast på jobbet det närmaste halvåret?
– Lära känna Klättersverige, få fler barn och ungdomar att börja klättra samt fira att Svenska Klätterförbundet fyller 50 år nästa år.

Tove Wåhlin kliver in som tränaransvarig, och ska exempelvis arbeta med såväl innehåll som underlag för tränarutbildningar, samt med att utveckla utbildningen på Högskolan i Dalarna och på klättergymnasiet. Ett av de första uppdragen blir att rodda den årliga Tränarträffen, som planeras till slutet av november.

Träningsfokuset passar perfekt för Tove, som är fysioterapeut och i våras avslutade en master i global hälsa. Hon kommer för övrigt att jobba 50/50 på klätterförbundet och på Södersjukhuset i Stockholm.

Roligast på jobbet närmaste halvåret?
– Det ska bli jättekul att djupdyka inom ämnet träning och klättring, att utveckla både mig och innehåll i olika event och utbildningar.

Andreas Andersson har redan varit anställd några månader. Dels fortsätter han det uppdrag han har gjort på frilansbasis: nyhetsredaktör för klatterforbundet.se, dels tar han ansvar för säkerhet och anläggning, två ämnen där han har stor kompetens. Dessutom jobbar Andreas just nu med ett stort projekt kring en utbildningsplattform som förbundet ska lansera, där han ansvarar för rörligt material.

Även Oskar Brodén, som har varit en engagerad medlem i förbundets utbildningskommitté, arbetar med den digitala utbildningsplattformen. Hans huvudsakliga arbetsuppgift att bistå som sakkunnig i klättertekniska frågor.

Vilken är din största utmaning på nya jobbet just nu?
– Min roll innebär att jag jobbar med många av mina härliga kollegor på kansliet, men det kan vara lite svårt att hålla koll på vem som gör och ansvarar för vad, säger Oskar Brodén.


Mejla gärna:

Andreas Andersson: andreas.andersson@klatterforbundet.rf.se
Nadia Bazydlo: nadia.bazydlo@klatterforbundet.rf.se
Oskar Brodén: oskar.broden@klatterforbundet.rf.se
Tove Wåhlin: tove.wahlin@klatterforbundet.rf.se


Senaste nytt:

Foto: Pim Shaitosa