Skimoläger för ungdomar

7 juli - 08:00 - 10 juli - 17:00

Läger för unga bergstalanger

Konditionsesset Hector Haines leder två läger för ungdomar som vill satsa på skidalpinism och skyrunning, ett sommartid och ett vintertid. Lägren riktar sig till ungdomar födda 2003-2006* och arrangeras av Åredalens Klätterklubb, Svenska Klätterförbundet och landslaget i skimo.

Klicka här för att göra en intresseanmälan. Du förbinder dig inte att delta.

Tanken med samlingarna är att upptäcka nya bergstalangen för framtiden. Båda lägrena består av fyra fantastiskt roliga dagar där deltagarna lär sig mycket tillsammans via träning, workshops, föreläsningar och annan inspiration, vilket Hector Haines berättar mer om i en video.

Hector Haines är brittisk landslagsorienterare, skyrunner och skimoåkare. Han bor i Åre och har i många år dedikerat sitt liv åt träning och tävling. Ni vill inte missa ett träningsläger med honom!

Heads up! Är du intresserad att åka på Ungdoms-OS 2023? Under lägret selekterar skimolandslaget atleter till ungdoms-OS 2023. Det pågår 21–28 januari i Italien. Uttagningen till Umgdoms-OS är enbart för atleter födda 2005 och 2006.

Många aktiva i närliggande konditionsporter så som skyrunning, orientering, längdskidåkning, skidorientering med mera kan relativt snabbt göra en övergång till Skimo. Om potential och intresse finns kommer landslaget att hjälp till med både träning och utrustning inför Ungdoms-OS.

SOMMARLÄGER

Datum: 7-10 juli
Plats:
Åre
Ålder: Födda 2003-2006*
Innehåll: Löpning i fjällmiljön kring Åre men även workshops, föreläsningar och inspiration kring skimo och skyrunning.
Kostnad: 500 kronor per läger för medlem i klätterklubb. Icke-medlem betalar 2500 kronor per läger. Ni kan snabbt bli medlem i er lokala klätterklubb för en mindre summa.
Boende & mat: 3 övernattningar samt frukost/lunch/middag ingår
Kontakt: Hector Haines nås på 0731575966 samt hectorhaines@gmail.com.

VINTERLÄGER

Datum: 8-11 eller 15-18 december
Plats: Åre
Ålder: Födda 2003-2006*
Innehåll: Försäsongsaktiviteter, så mycket på snö som möjligt i bergen kring Åre. Testa tekniker och utrustning och förberedelser för skimosäsongen.
Utrustning: Raceutrustning finns att låna för alla deltagare via Ski Upp!
Boende & mat: 3 övernattningar samt frukost/lunch/middag ingår
Kontakt: Hector Haines nås på 0731575966 samt hectorhaines@gmail.com.

Resor till och från lägren organiseras ej.

* I mån av plats är lägren öppna för andra åldrar! Individuell bedömning görs

Skulle det vara så att du inte kan komma på något av lägrena men är intresserad av skimosporten och ungdoms-OS så hör av dig till Patrik Kleveback-Blom, sportchef på förbundet: patrik.blom@klatterforbundet.rf.se.

Vill du tävla i skimo i vinter? Se tävlingskalendern och vårt utrustningsprojekt Ski Upp!

Mer information kommer.

7 juli - 08:00