Skidalpinism: Här är laget till juniorvärldscupen i Frankrike

Om en vecka börjar världscupen för juniorer i Val Louron, Frankrike. Det svenska laget är taggat. På programmet står grenarna vertikal, sprint och individuell.

Senast det svenska juniorlandslaget i skidalpinism representerade Sverige var i ungdoms-OS i Italien i januari, där Max Österberg och Elsa Hedin deltog. Foto: Hector Haines

Juniorvärldscupen i skidalpinism arrangeras 23-26 mars i franska Val Louron. Sex atleter representerar Sverige i Val Louron: Emilia Lundstedt, Meija Petterson, Ella Forsmark, Max Österberg, Jonatan Anderson och Per Boberg.

Hector Haines, coach för juniorerna, förklarar att det har varit ett mål för säsongen att forma ett lag till juniorvärldscupen.

– Det är ett fantastiskt lag! Landslaget hade inga juniorer alls förrän i slutet av förra året, så det känns härligt att åka till världcupen med det här gänget. Alla sex har visat potential och passion för sporten, antingen på lägret vi hade i december, på tävlingar, eller både och, säger han.

Hector Haines poängterar att det finns ännu fler lovande unga skidalpinister och att flera är borta på tränings- eller tävlingsläger med sina gymnasieskolor under världscupsperioden.

– Listan med namn hade kunnat vara ännu längre. Vissa namn saknas, konstaterar han.


Här finns hela programmet (på franska). Följ tävlingarna: Vertikal, sprint och individuell.

Frågor kring uttagningen för juniorvärldscupen? Mejla direkt till Hector Haines.