Vårstäda Accessdatabasen

Clean Kjuge. Foto Simon Månsson
En bra dag på Kjuge. Klättra hårt och städa medan du vilar! Foto Simon Månsson, http://www.bsfoto.se/simtrax
Foto från en städkampanj som befriade Kjugekull från 10 kilo skräp. Foto Simon Månsson, http://www.bsfoto.se/simtrax

Nu är det dags för vårstädning i Accessdatabasen. Informationen i databasen kommer från klubbarna så det är viktigt att ni kommer in med uppdaterad information.

I Accessdatabasen hittar du information om tillgängligheten till svenska klätterområden och om ett klätterområde har särskilda parkeringsbestämmelser, häckande fågel eller annan viktig information från till exempel markägaren. 

Accessdatabasen är ett viktigt verktyg för accessarbetet. Det är det enda ställe som samlar accessinformation för hela Sverige. Informationen har stämts av med klätterklubben, som också rapporterar in förändringar, så allt är väl förankrat i den lokala klättercommunityn. Det går att söka efter information på klippor, block och stenar runt om i landet. Detta är en fördel då information som tex sprids via sociala nätverk endast visas för de som följer ett specifikt flöde och endast visas i samband med att de postas.

Informationen som finns i accessdatabasen kan sorteras både på  klätterklubb och län vi uppmanar alla klätterklubbar att gå in och se att informationen rätt och höra av sig om något är fel eller saknas. Vill ni rapportera något eller har frågor om Accessdatabasen så kan ni mejla till andreas.enqvist@klatterforbundet.rf.se.

För dig som klättrare är det en bra vana att gå in på Accessdatabasen med jämna mellanrum för att hålla dig uppdaterad. 

Följ Klätterförbundet Access på sociala medier

Vill du få nyheter och uppdateringar om Access i Sverige. Klätterförbundet Access är grupp på Facebook där vi samlar nyheter om Access.