Dubbla medaljer för Forsberg i helgens världscuppremiär

Emelie Forsberg går mot segern i världscuppremiären i Andorra. Foto ISMF.
Emelie Forsberg visar en strålande form med dubbla medaljer på helgens världscuppremiär i Andorra.
Fyra svenskor var på plats i helgens världscuppremiär i Andorra. Den individuella tävlingen  kördes i perfekta förhållanden under lördagen. Efter fyra stigningar och lika många utförspartier vann Laetitia Roux före Axelle Mollaret och Emelie Forsberg. Vertikalen avgjordes på söndagen. Efter ett intensivt lopp passerade en leende Emelie Forsberg mållinjen som etta före Axelle Mollaret och Laura Orgue.
Övriga svenskar gjorde också fina insatser. Fanny Borgström som kör sin andra världscuptävling någonsin och kom på tredje plats i U23 (Espoir) i vertikalen. På lördagens individuella U23 slutade Fanny på nionde plats.
Starten på lördagens individuella race. Foto ISMF.
– Allt är toppen! Vertikal är inte min starka sida och jag trodde verkligen inte att jag skulle sluta högst upp på podiet idag.  Under racet lyckades jag hålla mig nära Axelle (Mollaret) och Laura (Orgue) och hoppades på att jag som sprinter skulle kunna lägga i en extra växel på slutet – och det lyckades, kommenterar Emelie sin insats.

Resultat damer individuel

1. Laetitia Roux, Frankrike
2. Axelle Mollaret, Frankrike
3. Emelie Forsberg, Sverige
20. Ida Nilsson, Sverige
23. Fanny Borgström, Sverige
25. Erika Borgström, Sverige

Resultat damer vertikal

1. Emelie Forsberg, Sverige
2. Axelle Mollaret, Frankrike
3. Laura Orgué Vila, Spanien
11. Ida Nilsson, Sverige
15. Fanny Borgström, Sverige
23 Erika Borgström, Sverige