Nya guld till Hannes och Kajsa

sm-lead-2016-628

Efter en lång och spännande dag är de första SM medaljerna utdelade. Guld till Hannes och Kajsa i lead.

I damernas lead var det otroligt jämt ifrån kvalet och samtliga tjejer klättrade otroligt bra. Silvret gick till Nea Herfoerth, Västkustens Sportklätterklubb. Nea klättrade stabilt och föll  endast ett move från toppen, rapporterar tävlingsledaren Björn Strömberg. Ingen kunde rå på Kajsa Rosén denna gång heller. Kajsa som såg lite skakig ut i kvalet kom ut sist och klättrade helt felfritt, exakt enligt hur det var byggt och toppade ur finalen.

Ymer Alber, Sickla Klättring & Sportsällskap, var först ut av de 13 finalisterna i herrranas lead final. Ymer gjorde bra ifrån sig och satt länge i ledarstolen men slutade fyra. Magnus Högström, Kvibergs Klätterklubb, slutade trea. Fredrik Serlachius, Solna Klätterlubb, klättrade otroligt bra och såg ut att kunna passera sista crux-movet men fick inte hop sekvensen och föll. Hannes gick ut sist och tvekade på samma crux men bestämde sig tillslut och toppade ur leden som vinnare.

Imorgon fortsätter tävlingarna med finaler i speed och boulder.

Fullständiga resultat lead SM 2016