Skidalpint i huvudstaden

Loppets vinnare Magnus Jensen går med spänstiga steg uppför Hammarbybacken. Foto: Johanna Wernqvist
Hammarby 2H 2016 gick av stapeln på internationella kvinnodagen och hade rekordstort antal deltagare.
Tävlingen går ut på att under två timmar på skidor ta sig upp och ner för Hammarbybacken så många gånger som möjligt. Du kan tävla ensam eller samla höjdmeter ihop med en eller två lagkamrater i stafettform. Under gårdagens tävling tävlade majoriteten individuellt. De snabbaste höll sig långt fram i starten, och de som visste med sig att de inte skulle tävla om tätplatserna startade lugnare. Resultatet blev en lång färgglad orm som taktfast ringlade sig upp för den avgränsade uppfarten. Nervägen delade tävlingsdeltagarna med backens ordinarie besökare, som ibland blev omkörda av åkare med stighudar i nävarna som glatt fladdrande vimplar.
En färgglad orm av skidalpinister. Foto: Johanna Wernqvist
Arrangören Camilla Antonsson berättar att årets deltagarantal på 65 personer är rekord. Även förra året slog tävlingen deltagarrekord, då med 61 tävlande. I år var sjätte året i rad som tävlingen anordnades i Hammarbybacken.
Vinnare i herr solo blev Magnus Jensen från vårt skidalpina landslag med 25 varv! Dam solo vanns av Erika Borgström med 15 varv, och lagklassen av Björn Gustavsson och Emanuel Wiklund med 24 varv. Fullständiga resultat hittar du på http://www.vertex.cx/2h/resultat.php eller på facebook