Sökes: Arrangörer till tävlingar 2015

Fotograf: Sascha Karilampi
Fotograf: Sascha Karilampi
Skulle ni tycka det var kul att samla klättrare från hela Sverige i just er klätterhall? Vill ni att klubbens egna klättrare, yngre som äldre, ska ha kul, utvecklas som klättrare och tävla på hemmaplan? Vill er klubb se till att vi fortsätter ha en bra tävlingsverksamhet i Sverige? Då ska ni arrangera en klättertävling 2015!
Klätterförbundets tävlingskommitté är i planeringen för 2015 års tävlingssäsong. Funderar ni på att arrangera en tävling eller bara är nyfikna på att veta mer, mejla tävlingskommittén på tavling@klatterforbundet.se eller mejla direkt till Mats Engquist i tävlingskommittén mats@stockholmscupen.se.

2015 års tävlingar som söker arrangör

Sverigecuper bouldering

 • 3-4 Sverigecuper i bouldering för juniorer och seniorer
 • 4-6 Sverigecuper i lead för juniorer och seniorer

SM-tävlingar

 • Junior-SM i bouldering
 • Junior-SM i lead
 • SM i bouldering
 • SM i lead

NM-tävling

 • JNM lead (Nordiska mästerskap lead för juniorer). Nov/dec 2015

Vi ser gärna nya arrangörer

Är ni nyfikna? Vi välkomnar nya klubbar som arrangörer! Är det första gången ni ska arrangera eller är ni en liten klubb? Då kan ni med fördel gå ihop med en annan klubb och dela på arrangörskapet. Vi vet också att olika klubbar har olika erfarenhet från att arrangera tävlingar och lite olika kompetens. Klätterförbundet och tävlingskommittén hjälper därför gärna till med olika delar i planeringen.

Hjälp och stöd arrangörer kan få

 • EN representant från tävlingskommittén kan besöka er och ta ett uppstartsmöte med dem som vill arrangera tävlingen. Då får ni hjälp med grundläggande planering och bra tips att tänka på inför tävlingen, t ex när det gäller att göra en budget
 • Hitta och boka huvuddomare till tävlingen
 • Utbildning av funktionärer och domare
 • Arrangörsbidrag och bidrag till ledbyggare
 • Tävlingssekretariat och resultathantering. Tävlingskommittén kan bistå med en person som kan vara ansvarig under tävlingsdagen och lära upp ett par av era funktionärer på plats
 • Inbjudan och affisch. Tävlingskommittén hjälper gärna till att granska inbjudan så att t ex tävlingsklasser och regler blir rätt. Kansliet hjälper till att göra en enkel layout samt tävlingsaffisch som ni kan sprida och sätta upp i lokalen. Tävlingskommittén hjälper också till att sprida affisch och info till andra klubbar.
 • Tävlingsguide och checklistor. Finns på bergsport.se/dokument under rubriken tävling
 • Marknadsföring på bergsport.se och tidningen (förutsatt att material kommer in i tid)

Storlek på hallen

En vanlig fråga är hur stor hallen bör vara. Det går bra att arrangera tävlingar både i mindre och större hallar. Tävlingskommittén kan hjälpa till att göra ett tävlingsupplägg som passar många olika storlekar på hallar, så hör av er även om ni har en liten hall.
Visst låter det kul?
Mejla kommittén om ni är intresserade eller skicka in ansökan direkt!
Läs mer om att arrangera en tävling och om att ansöka »

Bra dokument för dig som är intresserad av att arrangera en tävling

word Ansökan om att arrangera tävlingar i sportklättring
pdf Checklista för tävlingsarrangemang
 word Rekommendationer för säkra tävlingar
pdf Tävlingsguide Sportklättring