Vinn en plats i Expedition: Clean-Up Kebnekaise

Städa Kebnekaise på vrakdelar från flygplansolyckan 2012 tillsammans med bland annat Renata Chlumska och Oscar Kihlborg. Expeditionen är en del av Håll Sverige Rents kampanj för att värna om allemansrätten.

Foto: Håll Sverige Rent
Foto: Håll Sverige Rent
I mars 2012 störtade ett Herculesplan rakt in i Kebnekaise. Fem personer omkom och uppskattningsvis 40 ton vrakdelar, varav 10 000 liter flygbränsle, spreds i området. Bärgningsarbetet som genomförs av Försvarsmakten har varit mycket komplicerat och det ligger fortfarande vrakdelar utspridda på bergsluttningen. Samtidigt ökar antalet besökare i fjällvärlden, vilket även tyvärr även nedskräpningen gör, något som Håll Sverige Rent vill uppmärksamma.
Under Expedition: Clean-Up Kebnekaise kommer Håll Sverige Rent tillsammans med Försvarsmakten städa Kebnekaise. Håll Sverige Rent städar skräp som ovarsamma besökare gjort sig av med. Försvarsmaktens bergspluton bärgar och städar haveridelar efter flygolyckan 2012. Även de erfarna klättrarna Renata Chlumska, Oskar Kihlborg och Tommy Gustafsson är med på expeditionen. Under expeditionen kommer även en unik bestigning av Kebnekaise att göras (om vädret tillåter).

Vinn plats i expeditionen!

Expedition: Clean-Up Kebnekaise går av stapeln 25-29 augusti 2014. Expeditionen är del av Håll Sverige Rents kampanj Var rädd om din arena. Kampanjen handlar om att vi måste värna allemansrätten, så att vi alla kan fortsätta att vara ute i skog och mark och använda naturen som vår arena för sport- och fritidsaktiviteter. Expeditionen är också en del av Håll Sverige Rents Skräpplockardagar, som delvis finansieras av PostKodLotteriet.
Vill du delta i expeditionen tillsammans med en vän? Ta då chansen och tävla om platser på vår Facebooksida! I tävlingen ska du ta en bild som visar din favoritplats i naturen – din arena – en bild som också speglar varför allemansrätten är viktig för just dig. Tävlingen pågår fram till 8 augusti 2014.
Till tävlingen på Håll Sverige Rents Facebooksida »