Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Funäsdalen Rando/Skimo Race

29 januari

Midvinter skimorace i Funäsdalen lördagen den 29 januari 2022!

Mitt i Funäsdalen på Funäsdalsbergets framsida med nästan 400 meter stigning så finns Sveriges bästa och fasta skimoled. Den 29e januari, när vintern är som starkast, så hålls Funäsdalen Skimo Race. Banan går i teknisk naturlig terräng med fasta skidor på ryggsäck under vissa sträckningar. Utsikten över Funäsdalen by och fjäll är mäktig.

Topptursklass
Längd: 9,5 km
Stigning: 400 m
Start: Vintergatan kl 10:00, strax ovanför Hotell Eriksgården.

Beskrivning av banan: Vid start sidor på säck (är okey att bära på axeln) med gemensam promenad på ca 0,5 km till Vintergatan slut. Där skidor på pjäxor och vidare 500 m på längdspåret. Därefter långa bergturen,  med mjukstigning ca 400 m på 4km, skoterleden mot toppen av Funäsberget. På toppen är det hudar av och åkning ner till gondolen via Tuffingen. Hudar på, mot randoleden vidare, transitspåret tillbaka till vintergatan och målet.

Randoklass
Längd: 8,5 km
Stigning: 780 m
Start: Nedanför Berg o hotell vid sjön kl 16:30

Beskrivning av banan: Varv 1 – Vid start skidor på säck och gemensam promenad på ca 0,6 km. När man passerat Rörosvägen (84:an) är det fri fart till gondolen. Följ randoleden vidare mot toppen 977 möh. På toppen hudar av, ner till gondolen via Tuffingen. Varv 2 – Hudar på, mot randoleden mot toppen. Hudar av, ner till gondolen via Tuffingen. Skidor på säck, löpning till basstation och målet!

Skimoklass
Längd: 13 km
Stigning: 1400 m
Start: kl 16:30

Beskrivning av banan: Mer info kommer!

Detaljer

Datum:
29 januari
Evenemang Kategori: