Sök till sportklätterlandslaget 2024 – ansökan är öppen

Vill du representera Sverige i sportklättring? Ansök till landslaget. Sista ansökningsdag är 2 december.

JNM Lead 2023 – en av tävlingarna som landslaget i sportklättring deltar i. Foto: Antti Peltola

Sportklätterlandslaget söker dig som älskar tävlingsklättring, har stark motivation och drömmer om att bli bäst i världen.

Du kan söka till laget om du är född 2010 eller tidigare. Resultat, ambition och klätterfärdigheter ligger till grund för uttagningen. Den som tas ut i landslaget ska bedömas som redo att tävla internationellt.

Klättrare som inte tas ut till landslaget kan bjudas in till landslagsläger och/eller utvalda internationella tävlingar. Dessa inbjudningar skickas till atleter som har ansökt till landslaget och/eller som gör avtryck under svenska och nordiska mästerskap.

Så går processen till: Sista ansökningsdag är 2 december 2023. Landslagsledningen går igenom ansökningarna, gör extra intervjuer över telefon vid behov och/eller ber eventuellt om kompletterande videor.

Fyll i formuläret för att söka.

Ambitionen är att kunna kommunicera kring uttagningen för 2024 innan 15 december, men senast före jul 2023. Här finns mer information om uttagningen.

Frågor? Kontakta landslagsledningen.