Juniorlandslaget går framåt i Europa

Likt seniorlandslaget har det svenska juniorlandslaget varit ute på tävlingar i Europa. Laget har tävlat i lead i Europacupen i Imst och Dornbrin samt junior-EM i lead i Augsburg, Tyskland, och förbundskapten Björn Strömberg är imponerad över truppen.

– Vi har fått till några bra resultat men det är väldigt tydligt att det finns mycket mer att hämta i det här gänget! säger Björn.

Juniorlaget i Innsbruck.

Den som lyckats bäst på de inledande tävlingarna i är Nathalie Vendsalu som slog till med en 7:e plats på Europacupen i Dornbrin, Österrike och en 16:e plats på junior-EM i Augsburg.

– Den gick verkligen jättebra, mycket bättre än mina förväntningar. Det känns som jag tagit ett steg framåt sedan förra året, säger Nathalie om sin 7:e plats i Dornbrin.

Nathalie i Dornbrin Foto: Markus Kern

Något förvånande att Nathalie lyckats så bra i lead, då hon inte har en ledvägg att träna på hemma. Det visar dock på stor potential.

– Vi är tvungen att åka någon timme för att komma till en ledvägg att träna på. Men samtidigt upplever jag att våran kaosvägg på anläggningen jag tränar mest på har varit nyttigt att träna även för lead.

Närmast väntar nu junior-EM i boulder i Graz, Österrike vilket blir den första bouldertävlingen för juniorlaget den här säsongen för juniorgänget.

Björn Strömberg tycker att det har varit nyttigt för alla att komma iväg och tävla internationellt igen.

– Nu lär vi oss av de här erfarenheterna och så ska vi se vad vi kan förbättra till nästa gång, säger Björn, som är positiv för framtiden för juniorklättrarna.

Efter junior-EM i Graz avslutas landslagets säsong med nordiska mästerskapen i lead i Finland och landslagets klättrare kommer säkerligen att dyka upp svenska mästerskapen i lead i Uppsala.

Senaste nytt: