Pallen i SM i bouldering 2022 är klar – dubbelt Solna i topp

Svenska mästerskapet i bouldering 2022 är avgjort. Linda Sjödin och Samuel Wingård, båda från Solna Klätterklubb, tog hem guldmedaljerna.

Prestigefyllda SM i bouldering arrangerades i år på Klättercentret i Västerås, som stod för eventet tillsammans med Västerås Klätterklubb och Svenska Klätterförbundet. Efter två dagars tävling, med kval på fredagen och semifinal samt final på lördagen, stod det klart vilka som tog hem SM-medaljerna:

DAMERNA:

  1. Linda Sjödin
  2. Emelie Holmén
  3. Julia Chew

Pernille Tvedt från Norge placerade sig faktiskt på andra plats i tävlingen, men hon kan som norska inte vinna SM-tecknet. Därmed gick silvret i SM alltså till tävlingens tredjeplacerade, Emelie, och bronset gick till Julia på fjärdeplatsen.

HERRARNA:

  1. Samuel Wingård
  2. Fredrik Serlachius
  3. Emil Abrahamsson

Alla resultatlistor och startlistorna finns på den här sidan.
Missade du tävlingen? Du kan se streamen i efterhand på vår YT-kanal.


Senaste nytt: