Tidningen Bergsports framtid

Det är med vemod vi kan konstatera att produktionen av tidningen Bergport är tillsvidare pausad på grund av ökade kostnader. Tidningen har varit en del av Klätterförbundet ända sedan dess start 1973 och varit en källa till inspiration för svenska klättrare.

I dagarna var det planerat att juninumret av tidningen Bergsport skulle dimpa ned i Klätterförbundets medlemmars brevlådor. Det kommer tyvärr inte att ske. I början av 2020 sa förlaget som producerat tidningen upp avtalet med Klätterförbundet. För att fortsätta ge ut tidningen stod förbundet inför en fördubblad kostnad och valde då att pausa utgivningen.

För att fylla tomrummet efter den fysiska tidningen flyttar den nu till webben. Precis som tidigare bjuder vi på en massa läsning om klättring i alla dess former. Artiklarna är som alltid skrivna av medlemmar i olika klubbar.

Läs Bergsport juni 2020

Klätterförbundet ser nu över möjligheterna att fortsätta publicera tidningen Bergsport.

Tidningen Bergsport har kommit ut fyra gånger per år sedan Svenska Klätterförbundet bildades 1973. Redaktionerna har sett olika ut genom åren, men målet har alltid varit detsamma; att inspirera svenska klättrare till att upptäcka och uppleva alla olika former av klättring!