Råd och vård

Skador är tyvärr något som inträffar när vi klättrar. Klätterförbundets medlemsförsäkring innefattar tjänsten Råd och vård för att hjälpa dig att snabbt återhämta dig och undvika nya skador.

Klätterförbundet är ett av idrottsförbunden som är med i Folksams Råd och Vård för idrottsskador. Det betyder att du alltid ringer 020-44 11 11 eller mejlar till radochvard@aleris.se om du skadat dig på träning eller tävling. På Råd och Vård för idrottsskador får du hjälp av specialister på idrottsskador. Alla samtal och besök är kostnadsfria eftersom de ingår i din idrottsförsäkring.

Så här fungerar Råd och Vård för idrottsskador

När du kontaktar Råd och Vård för Idrottsskador blir du uppringd av en fysioterapeut specialiserad på idrottsskador. Din skada bedöms och anmäls in till Folksam. Vid behov bokas du in för vård. I försäkringen ingår två besök hos fysioterapeut och ett läkarbesök samt en röntgen.

Skadeförebyggande råd

Råd och Vård för idrottsskador är också bra om du är osäker på en känning eller vill veta hur man kan träna för att undvika framtida skador.

Fysioterapeuterna ger dig tips om:

  • Balans- och styrkeövningar som stärker utsatta muskler och leder
  • Uppvärmnings- och stretchövningar som minskar risken för idrottsskador
  • Hur du själv kan behandla en skada så att du snabbt kommer tillbaka igen

Läs mer om Råd och Vård för idrottsskador  

Klätterförbundets medlemsförsäkring

När du blir medlem i en förbundsansluten klubb ingår det en medlemsförsäkring. Utöver ovan nämnda Råd och Vård ingår även en olycksfallsförsäkring för aktivitet inom klättring. Som sådan aktivitet räknas klättersport inklusive tävling och träning, klättring på artificiell vägg, klättring utomhus på block/klippa/is eller skidalpinism. Försäkringen gäller både hemma och på resor utomlands upp till 45 dagar.

Läs mer om vad som ingår i Klätterförbundets medlemsförsäkring