Mountaineering Scotland International Winter meet 2020

Representera Klätterförbundet på Mountaineering Scotlands internationella vinterträff 22 – 29 februari 2020.

Ända sedan 1997 har det arrangerats vinterträffar i Skottland. Årets träff arrangeras av Mountaneering Scotland i samarbete med British Mountaineering Council, Alpine Club och Scottish Mountaineering Club. Träffen är en del av firandet av att Mountainering Scotlands bildades för 50 år sedan. De skotska vinterträffarna har lockar klättrare från hela världen som söker evigt skiftande förhållanden, utmanande väder och äventyr.

Gästande klättrare paras under träffen ihop med klättrare från Storbritannien med kunskapen att visa gästerna det bästa av skotsk vinterklättring.

Träffen startar med att gäster och värdar möts i Aviemore den 22 februari. Veckan som följer spenderas i olika bergshyttor i området. Alla deltagare är garanterade åtminstone en natt i den legendariska CIC Hut vid Ben Nevis. Efter en veckas klättring avslutas träffen den 28 februari med en fest i Aviemore.

Låter det här som något för dig? Klätterförbundet har fått en inbjudan att skicka två representanter till träffen. För att delta behöver du vara 18 år fyllda, vara en erfaren vinterklättrare med kunskap om att leda och bygga standplatser på snö/is, ha god kondition samt vara medlem i en förbundsansluten klätterklubb.

Anmäl dig genom att fylla i detta formulär. Vi vill ha ditt svar senast den 13 november – så vänta inte utan anmäl dig på en gång! Klätterförbundet betalar anmälningsavgiften för deltagarna. Resa till och från träffen bekostas av deltagaren.

Besked vilka som får representera Klätterförbundet ges i slutet av vecka 46 Även om du blir antagen av klätterförbundet är det upp till Mountainering Scotland att avgöra vilka som får komma. Lycka till