Gå på en alpinkurs i sommar

Foto Bergsguide Martin Bruce Lundberg
Upplev vackra Tarfaladalen och lär dig om alpinklättring och glaciärfärdsel. Under sommaren arrangerar Klätterförbundet två alpina klätterkurser.
Under ledning av kompetenta bergsguider får du under fem dagar lära dig navigering i fjällterräng, alpin klättring och räddningstekniker på glaciär med mera. Nytt för i år är att vi även erbjuder en Alpin fortsättningskurs för dig med tidigare kunskaper inom alpinklättring som vill kunna göra medelsvåra alpina turer på egen hand. Kurserna riktar sig till vuxna klättrare och innehåller både teoretiska och praktiska moment.
Datum och anmälan
Passa på att anmäl dig på en gång, vi vill ha din anmälan senast den 16 juni. Klicka på den kurs du är intresserad av för mer information och hur du anmäler dig.
Alpin grundkurs 16 – 20 juli
Alpin fortsättningskurs 21 – 25 juli
Kostnad
Klätterförbundet har fått bidrag av Svenskt Friluftsliv för satsa på att få fler att klättra alpint och kan erbjuda Klätterförbundets medlemmar kursen för endast 5000 kronor. Kostnader för resor, boende och mat tillkommer.