Bra placeringar för Sverige i skimo-VM

Fanny Borgström och Johanna Åström under onsdagens vertikallopp. Foto: André Jonsson
Sverige har medaljvittring i skidalpina VM i Villars. På onsdagen blev Johanna Åström #4 och Fanny Borgström #5 i vertikalen.
– Det går superbra, säger landslagstränaren André Jonsson.
VM i skidalpinism pågår sedan i helgen i Villars i Schweiz och Johanna Åström och Fanny Borgström tävlar för Sverige. Det började lite trevande i söndags med sprinten, något som svenskorna varken tränar eller satsar på. Johanna missade starten och blev struken, Fanny slutade på 25:e plats.
Under gårdagens individuella lopp blev det revansch. Johanna kom på femte plats, bara 33 sekunder från en bronsmedalj, och Fanny Borgström kom på sjätte plats.
– Det gick jättebra för båda. Johanna har varit på gång länge. Nu var hon med och fajtades om tredjeplatsen under hela loppet. Fanny var lite osäker på sin form innan och har inte tyckt det har känts så bra på träning, men det gick ju superbra, säger André Jonsson.
I dag var det dags för vertikalen och svenskorna levererade igen. Johanna kom på fjärde plats och Fanny på femte. Vann gjorde Andrea Mayr (Österrike), tvåa blev Axelle Gachet Mollaret (Frankrike) och trea blev Victoria Kreuzer (Schweiz).
Landslagstränaren är imponerad över svenskorna och tycker de hävdade sig bra i konkurrensen.
– Mayr och Kreuzer är rena vertikalspecialister och vilade i går inför dagens lopp. Mollaret är överlägsen i världscupen. Så det gick jättebra för våra tjejer. Johanna och Fanny låg fyra och femma hela loppet och slog många som de annars hade kunnat få stryk av.
– Det känns väldigt lovande inför teamracet på fredag. Tidigare tänkte jag att vi hade chans till medalj, men som det ser ut nu har vi chans till seger, säger André.
Kompletta resultat
Filmer från VM på ISMFs Youtube