Stigande form på skimolandslaget

Säsongen för landslaget i skidalpinism började redan 18-20 januari med världscup i Bischofshofen, Österrike. Inför tävlingen fanns det frågetecken gällande form på många av tjejerna då det hade gått sjukdomar och det fanns andra skavanker som spökade. Det märktes också sedan i resultaten. I veckan efter tävlingen genomfördes några lättare träningspass och det började kännas bättre i kroppen för tjejerna.

Lättare träningspass efter Bischofshofen Foto: Andre Jonsson
Världscupscirkusen snurrade vidare och redan efterföljande helg, 26-27 januari, var det dags igen. Font Blanca, Ordino, Andorra, stod som värd för en individuell och en vertikal tävling. Nu märktes det att föregående tävling inte var en rättvis indikator på tjejerna förmåga. Bra resultat på individuella distansen följdes upp av fantastiska tre topp 10 platser på vertikalen. Fanny Borgström kom längst fram på en 6:e plats, endast 26 sekunder från pallen, strax följd av Johanna Åström på plats 8:a och Ida Nilsson, 9:a. Johanna Eriksson hade en tuffare dag men kämpade friskt och kom in på 22:a plats.
Tjejerna på väg upp i Font Blanca Foto: Andre Jonsson
Detta lovar gott inför nästa stopp i världscupen som blir Le Dévoluy, Super Devoluy, Frankrike som arrangerar en individuell och en sprint distans. Efter det blir det full fokus och formtoppning inför världsmästerskapen som går 9-16 mars i Villars.
Tre glada tjejer efter Font Blanca Foto: Andre Jonsson
Om ni vill vara mer uppdaterade följ landslaget på Instagram!