Emma Borggrén-Franck Klätterförbundets nya generalsekreterare


Nu är det klart att Emma Borggrén-Franck tar över posten som generalsekreterare när Karin Person avgår i början av 2019.
Det senaste halvåret har Klätterförbundets styrelse arbetat med att hitta förbundets nya generalsekreterare. Generalsekreteraren är förbundets högsta tjänsteperson och arbetar nära styrelsen, ansvarar för ekonomi, leder och fördelar arbetet på Klätterförbundets kansli samt representera klättringen i externa sammanhang. Styrelsen är glada att nu kunna meddela att det är Emma Borggrén-Franck som tar över.
– Det är väldigt roligt att Emma blir klätterförbundets nästa Generalsekreterare. Med hennes kompetens, engagemang och erfarenheter har vi i styrelsen fullt förtroende för att Emma kommer bli en utmärkt ledare , säger Truls Neubeck, Klätterförbundets ordförande.
Emma är från Stockholm och har hållit på med klättring i 15 år. Hon har provat de flesta grenarna och haft olika favoriter i olika perioder. Länge var tradklättring mest intressant men just nu är sportklättring en klar favorit. Emma är utbildad ingenjör, verksamhetsutvecklare och kommunikatör. Hon kommer senast från Miljöförvaltningen i Stockholms stad där hon jobbat som projekt- och gruppledare för energi- och klimatfrågor. Är du nyfiken på hennes yrkesbakgrund så hälsar hon att du gärna får lägga till henne på LinkedIn.
– Jag är superglad över det här jobbet! Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med kansliet och styrelsen fortsätta utveckla förbundet. För mig är det viktigt att vi ser till att framtida generationer kan fortsätta njuta av klättring och naturen, och att alla känner sig välkomna i klätterkollektivet, säger Emma inför hennes nya arbete.

Tio saker ni inte visste om Emma

  1. Har filmat och producerat en dokumentärfilm om Kuba.
  2. Kan sätta upp ett tält i storm.
  3. Har bott flera månader i en kombi.
  4. Har haft ett köpfritt år.
  5. Kan köra terrängfordon i djup lera.
  6. Har jobbat som pizzakock i San Francisco.
  7. Gillar ost (men kämpar med att minska för planetens skull).
  8. Stannar helst på marken (också för planetens skull).
  9. Har varit i Mount Everests basläger.
  10. Kan renovera hus.

Emma börjar sitt arbete på Klätterförbundet den 1 mars 2019.