IFSC Youth World Championship


Ungdoms VM Moskva.
IFSC arrangerar årligen Youth World Championship. I år samlas 699 ungdomar från 5 kontinenter och 43 länder i Moskva 9-16 augusti för att göra upp om medaljernaTävlingarna är uppdelade i tre åldersklasser, juniorer (18-19 år), Youth A (16-17 år) and Youth B (14-15 år).
Alla semifinaler och finaler kommer strömmas direkt på IFSC’s youtubekanal. Fullständiga resultat, deltagare och schema finns på IFSC’s hemsida.
Svenska representerar på plats i Moskva är Ymer Alber, Silvia Barrett, Marcus Gillberg, Olof Morsing och Samuel Wingårdh. Ingen av de svenska deltagarna tog sig vidare från kvalet i den inledande boulder tävlingarna.
I lead gick Ymer Alber vidare till semi och slutade på 23 plats i junior klassen . Olof Morsing slutade på 43 plats i Youth A. Se reprisen på Ymer i semifinalen: