Youth Color Climb Festival

Elise, Harry, Gabriel och Nathalie efter finalen. Foto Tobias Augustsson​.
Över 220 ungdomar från 18 nationer samlades i Imst i för Youth Color Climbing Festival.
Den årliga festivalen i Imst lockar ungdomar under 14 år från hela Europa och fungerar som en förberedelse för IFSC’s European Youth Cup. Fem ungdomar från Stockholm åkte ned tillsammans med föräldrar och tränaren Harry Denanto.
Det var en tuff tävling med 60 deltagare i varje åldersklass. Bland ungdomar födda 2005-2006 tävlades det i lead och det märktes att svenskarna inte hade samma erfarenhet av ledklättring som deltagare från andra länder.  Elise Mannerstråle placerade sig på 33 plats och  Gabriel Kern på 37 plats. För Rosa Ekefelt var det den första tävlingen någonsin och hon lyckades komma på 42 plats av 60 i sin premiär.
I den yngre kategorin, födda 2007-2008, tävlades det i topprep vilket passade de svenska deltagarna bättre och det visade sig i resultatet. De båda svenska deltagarna gick vidare till final och Nathalle Vendsalu slutade 7 och Simon Borgh slutade 11.
– At the end fun is the core and I am so proud of these kids because they all knew that this was a tough competition but they did not feeling down, tried as hard as possible in reading routes, controlling their fear and nervousness and at the end… we were all happy and satisfied with the result and talked about it during our lunch time eating pizza, kommenterar tränaren Harry Denanto.
Nathalie och Harry läser en av finallederna. Foto Tobias Augustsson​.
Simon, Nathalie peppar inför finalen. Foto Tobias Augustsson​.