Samuel Wingårdh femma EYC Delf

Samuel Wingårdh under finalen i EYC, Delf.
Sex personer från juniorlandslaget och träningsgruppen var på plats när European Youth Cup för första gången arrangerades i Delf, Holland. Vi kan konstatera att det går bra nu för Samuel Wingårdh. För två veckor sedan vann han SM i boulder och idag följer han upp det med en femteplats på europacupen för ungdomar.
– Kul med bra början på året, men svårt att veta hur det kommer fortsätta i och med att det är så små marginaler i bouldering. Förhoppningsvis kan det fortsätta lika bra, och förhoppningsvis blir det lite fler tävlingar även i Sverige, hälsar Samuel efter femteplatsen.
– Den franska ledbyggaren Jackie Goddeau hade byggt moderna hårda boulders som var  mycket tekniska och sva dominerade. Silvia Barett var en hårsmån från final. I herrarnas Youth A blev det en bra debut med ett par toppar för debutanterna Hampus Calmerås och Gustav Sonesson. Olof Morsing gjorde som vanligt en solid insats. På herrarnas juniorsidan hade Ymer Aber svårt med tävlingsnerverna och hamnade långt ner i fältet. Sensationellt bra gick det däremot för Samuel Wingårdh som med toppade sju av åtta problem och knep en plats i finalen. Väl i finalen gjorde Samuel åter en stark insats. Han hade svårt på första problemet, toppade med ”långbeta” andra, gjorde  snabbt zon på boulder på tredje  och toppade sensationellt sista problemet, rapporterar coach Björn Alber från Delf.
Medan juniorerna tävlade i Delf var Fredrik Serlachius och Kristoffer Lindbäck i Hachioji i Japan och tävlade i IFSC Worldcup. Fredrik slutade på 63 plats och Kristoffer på 79 plats.

Reslutat IFSC Worldcup (B), Hachioji (JPN)

Herrar (91 deltagare)
1. Gabriele Moroni, ITA
2. Tomoa Narasaki, JPN
3. Aleksei Rubtsov, RUS
63. Fredrik Serlachius, SWE
79. Kristoffer Lindbäck, SWE
Fullständiga resultat.

Resultat European Youth Cup (B), Delf, (NED)

Junior damer (18 deltagare)
11. Silvia BARRETT, SWE
Junior herrar (36 deltagare)
1. Petar Ivanov, BUL
2. Nimrod Marcus, ISR
3. YannickFlohé, GER
5. Samuel Wingårdh, SWE
27. Ymer Alber, SWE
Youth A herrar (39 deltagare)
20. Olof Morsing SWE
31. Hampus Calmerås, SWE
32. Gustaf Sonesson, SWE
Fullständiga resultat.