JEM lead Imst

Invigning EYC lead Imst
Invigning EYC lead Imst
Foto Björn Alber.
JEM i lead och speed avgörs i helgen i Imst, Österrike. Olof Morsing tog sig vidare till semifinal och slutade på en fin 14 plats i Youth A lead. Samuel Wingårdlh och Ymer Alber placerade sig på 32 och 33 plats i junior klassen. Markus Gillberg missade tävlingen på grund av skada. Inga svenskar deltar i speedtävlingen som avgörs idag söndag.
Olof Morsing blev bästa svensk på JEM i lead. Foto Björn Alber.
– Imst bjöd på strålande solsken och fantastisk organisation. På den höga men helt vertikala ledvägg lyckades Olof Morsing placera sig på 14 plats – en fantastisk insats! Karaktären på samtliga leder var balansig och crimpig. Inga  utom de allra bästa nåde upp över den 16 meter långa vertikala delen av väggen. De kommande ledtävlingarna är på moderna ledväggar vilket vi vet kommer att passa våra killar bättre, rapporterar coach Björn Alber från Imst.
Nästa tävling för juniorerna är European Youth Cup boulder, Delft, Nederländerna, 2 – 3 juni.
Fullständiga resultat JEM lead/speed 2018

Svenska resultat

Junior herrar (43 deltagare)
1. Jakub Konecny, CZE
2. Mathias Posch, AUT
3. David Oberprantach, ITA
32. Samuel Wingårdh, SWE
33. Love Ymer Alber, SWE
Youth A herrar (49 deltagare)
1. Alberto Ginés Lópes,  ESP
2. Luka Potocar, SLO
3. Louis Gundolf, AUT
14. Olof Morsing, SWE

Ymer Alber slutade på 33 plats i juniorklassen
Ymer Alber slutade på 33 plats i juniorklassen. Foto Björn Alber