Ny landslagsledare utsedd

Klätterförbundets nya landslagsledare för sportklättring, Åsa Engström.
Klätterförbundets nya landslagsledare för sportklättring, Åsa Engström.
Åsa Engström får uppdraget att leda landslaget i sportklättrings fortsatta utveckling
Svenska klätterförbundets styrelse har den 20 maj 2018 beslutat att utse Åsa Engström som landslagsledare för sportklättring. Uppdraget träder ikraft med direkt verkan och innebär att hon får rollen att ansvara för landslagets planering och utveckling, inte minst genom att samla och koordinera de många engagerade som anmält intresse för att bidra till sportklättringlandslaget. Detta innebär även att föreslå och beskriva uppdraget för de förbundskaptener, coacher och tränare som kommer behövas framöver.
Åsa har stor erfarenhet av organisationsutveckling, ledarskap och projektledning. Hon har tidigare engagerat sig i klättringens utveckling genom tävlingskommittén och i Solna klätterklubb.
Som landslagsledare ska Åsa framförallt verka för att möta de behov och önskemål som framkommit i styrelsens förarbete med landslagsaktiva, tränare och andra med kompetens om tävling och landslag.
– Med Åsa som en tydlig koordinator och samlande ledare vill vi fortsätta skapa de strukturer och stöd som behövs för landslaget just nu samtidigt som alla de kompetenta och erfarna klättrare som vill fortsätta engagera sig för landslaget tillsammans för landslaget mot nästa steg, säger Truls Neubeck, ordförande för Svenska Klätterförbundet.
Här kan ni läsa mer om de behov och önskemål som framkommit om landslagets utveckling tidigare: http://bergsport.se/2018/04/25/vill-du-engagera-dig-sportklatterlandslagets-ledning/