Stranda Rando, Norge


Skidalpin tävling i Stranda, Norge.
Lyst å oppleve noe av det beste Sunnmørsalpene har å by på, fjordutsikt og majestetiske fjell, eller bare en utfordring? Sett av datoen 21.april.
Stranda Rando er en randoneekonkurranse for fjellglade og konkurranselystne. Dette er Sunnmøres første Skimo-konkurranse, en lagkonkurranse hvor man må være 2 eller 3 på hvert lag, kvinner, menn eller mix lag. Løypen er unik og starter opp Langsæterdalen, der første topp er velkjente Slogen. Videre en heftig nedkjøring før man begynner opp Gullmorsbreen, Habbostaddalen, Tinden, også avsluttes det hele på Strandafjellet.
Konkurransen er fordelt på to klasser; Stranda Rando Alpin og Stranda Rando Touring.
Stranda Rando Alpin er konkurranseklasse der de som virkelig vil presse seg selv oppover og nedover. Løypen er på rundt 3000 høydemetre, tekniske nedfarter, smale rygger og utfordrende oppstigninger der du vil måtte ta i bruk stegjern & øks og tau ved kryssing av bre.
Stranda Rando Touring er klassen for deg som ønsker å teste dine grenser, uten noen form for tidspress. Det er samme løype som konkurranseklassen, men her kan du gå i ditt eget tempo sammen med andre. Løypen inneholder også flere tekniske utfordringer som bruk av stegjern, øks og kryssing av bre, men samtidig vil løypa være fult overkommelig for nybegynnere også.
Ved målgang på Strandafjellet vil det være litt aktiviteter for de som vil være publikum. Vi vil derfor arranger Stranda Rando Afterski, en afterski for alle som har lyst til å feire åretes kuleste randoneekonkurranse.
www.strandarando.no