Nya säkerhetsaffischer


Klätterförbundets nya säkerhetsaffischer har just anlänt från tryckeriet.
Klätterförbundet har tagit fram en serie med säkerhetsaffischer med syftet att sprida kunskap om hur inomhusklättring ska bedrivas för att undvika olyckor. Med affischerna vill vi påminna om riskerna som finns vid inomhusklättring och hur de hanteras samt öka säkerhetsmedvetandet hos svenska klättrare.
Affischen är 60×85 cm och finns för bouldering, led- och topp-repsklättring. Innehållet har tagits fram av Säkerhetskommittén och Utbildningskommittén  i samarbete med klätterförbundets kansli. Illustrationerna är gjorda av Georg Sojer från Tyskland. En del av er kanske känner igen bilderna och det kan förklaras av att Sojers illustrationer har tidigare använts på säkerhetsaffischer för tyska klätterförbundet och på några klätterhallar i Sverige.
Affischerna kommer förmedlas kostnadsfritt till alla förbundsanslutna klätterklubbar. Behöver ditt gym, förening, skola mm en affisch går det bra att beställa från klätterförbundets webshop.

Klicka på bilden för att se en större version av affischerna.