Diskussion om riskförståelse och säkerhetstänk

Foto Jonas Wiklund.
Kom och lyssna samt medverka i en diskussion om riskförståelse och säkerhetstänk. I samband med SM i lead bjuder Solna Klätterklubb och Klättercentret in alla klättrare som är intresserade av att utveckla sin förståelse för riskerna som klättring medför.
Hur vet du att bulten på väggen inte lossnar när du hänger i den?
Vems ansvar är det att den inte lossnar och är det någon skillnad mellan klättring inomhus och utomhus, i så fall vad?
Har klätterhallarna något ansvar för klättrare som ger sig ut i bergen?
Var går egentligen gränsen mellan inomhusklättring och utomhusklättring? Kan vi och bör vi undervisa utomhusklättring inomhus?
Frågorna är många, ibland komplexa och avgörande för klättringens framtid.
Kom och lyssna samt medverka i en diskussion om riskförståelse och säkerhetstänk tillsammans med Robin Dahlberg, ordförande i Klätterförbundets säkerhetskommitté, säkerhetsansvarig på Klättercentret och allmän klätterkonnässör.
Diskussionen är en av flera aktiviteter under Svenska Mästerskapen i lead. Att delta aktiviteterna och som publik på SM är helt kostnadsfritt. Vill du klättra gäller Klättercentrets vanliga inträdes regler. Preliminärt schema för SM:

Varmt välkommen till Klättercentret Akalla  för en dag fylld av klättring och kunskap. Mer information om SM i lead och hur du anmäler dig hittar du här.