Uppåt väggarna med Kvibergs Klätterklubb

Uppåt väggarna i Bergsjön. Foto Kvibergs Klätterklubb.
Kvibergs klätterklubb är inne i en intensiv period. Utöver ordinarie verksamhet visar de upp klättring på två stora evenemang i Göteborg, kulturfestivalen Tellus och Liseberg Olympic Day.
Det är bestämt att Göteborg ska få ett nytt kulturhus på Rymdtorget i Bergsjön. I väntan på att kulturhuset är färdigt 2020 hålls kulturfestivalen Tellus årligen på platsen där kulturhuset ska stå. Festivalen erbjuder konst, musik, utställningar, idrott och mycket annat.
Kviberg Klätterklubb var en av idrottsföreningarna på plats i lördags. På Rymdtorget finns inget att klättra på så klubben har under de senaste veckorna samlats i sekreterarens Magnus Rösts trädgård och byggt en portabel klättervägg. Väggen blev rejält invigd under kulturfestivalen. Under hela dagen ringlade sig kön framför klätterväggen. Totalt hann 100 – 150 barn testa på klättringen. Många  gillade det så mycket att de ville prova flera gånger, slå sitt tidigare rekord eller tävla mot kompisen.
Redan nu i helgen är Kviberg Klätterklubb ute med sin portabla klättervägg igen. Den här gången åker de till Liseberg Olympic Day.  Olympic day Arrangeras av SOK, Västra Götalandsregionen, SISU och Göteborgs stad.  Syftet med Olympic Day är att utmana barn och ungdomar att prova olika idrotter tillsammans med lokala idrottsföreningar och på så sätt ge dem möjligheten att hitta sin nya idrott. I förlängningen är målet att inspirera fler ledare och aktiva till drömmar och olympiska satsningar. I Kvibergs Klätterklubbs monter kommer besökare att kunna prova på klättring samt få information om information om träning, tävling  samt om Svenska Klätterförbundet.
Besökare upp till 16 år går in gratis på Liseberg med en förälder.