Populärt att klättra på Idrottens dag i Piteå

Trots ösregn så blev Idrottens dag i Piteå en toppentillställning! Klättringen var utan att tveka mest populär. Foto Andreas Atthammar.
Under hösten genomförs Idrottens dag på över 30 platser runtom i Sverige. Det är Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarnas nya satsning för att fler ska kunna och vilja idrotta hela livet. 
Trots ihållande regn under Idrottens dag i Piteå var det populärt var att testa på att klättra uppför den tio meter höga klätterväggen. Lokala arrangörer i Piteå var Norrbottens Idrottsförbund i nära samarbete med Piteå kommun och omkring 20 idrottsföreningar. Klättringen arrangerades av Fyrkantens Klätterklubb.
Andreas Atthammar, medlem i Fyrkantens Klätterklubb samt med i Klätterförbundets styrelse, var en av de frivilliga på plats i Piteå.
– Vi fick så otroligt mycket positivt respons från deltagare, funktionärer och arrangörer. Vi gjorde ett makalöst positivt intryck och vi satsade helhjärtat. Positiv feedback öppnar många stängda dörrar (som vi verkligen måste öppna i framtiden), hälsar Andreas via Fyrkantens Facebooksida.

Idrottens dag är en del av  Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarnas satsning för att fler ska kunna och vilja idrotta hela livet.

Läs mer om idrottens förändringsresa