Nya klippklätterinstruktörer

Fem nya klippklätterinstruktörer examinerades i helgen på Hägsta utanför Stockholm.
En klätterinstruktör ska kunna hålla inspirerande, lärorika och säkra klätterkurser. På den slutgiltiga examinationen för att bli auktoriserad klippklätterinstruktör bedöms aspirantens pedagogiska kunskaper. Examinationen innebär att aspiranten självständigt planerar och genomför en av Klätterförbundets normerade klippklätterkurser under översyn av en examinator.
– Efter väl planerade, korrekt genomförda och lärorika kurser kan vi gratulera fem nya klippklätterinstruktörer till en lyckad pedagogisk examination, rapporterar examinatorn Truls Neubeck.
Klätterförbundet auktoriserar klätterinstruktörer i fyra olika discipliner; inomhus, sport, klippa och is. Samtliga auktoriseringar omfattar praktik och en examination där aspiranterna visar att de har tillräckliga kunskaper för att lära ut sin disciplin av klättring på ett säkert och effektivt sätt.

En auktoriserad instruktör ska kunna visa upp sitt licenskort på begäran.
Klätterförbundets auktorisering är en kvalitetsstämpel. Ska du gå en klätterkurs, fråga din instruktör om hen är auktoriserad. Här kan du hitta en auktoriserad instruktörer nära dig.
Som klätterinstruktör träffar du massor av människor som vill utveckla sin klättring, du hjälpa din klubb och kan även arbeta professionellt som klätterinstruktör. Här hittar du mer information om hur du blir instruktör. Har du frågor kan du även kontakta Johanna Wernqvist på förbundets kansli.