Lägesrapport från tävlingskommittén

Foto Jonas Paulsson.
Nu börjar det bli hög tid att planera vårens tävlingar.  Här är en rapport från tävlingskommittén inför kommande tävlingssäsong.
Klätterförbundets tävlingskommitté ansvarar för att  samordna SM, NM och cuptävlingar. Kommittén ger även stöd och hjälp till alla som vill arrangera tävlingar. Det kan handla om tips och råd inför tävlingen men även om hjälp med arrangemanget.
– Det ser bra ut bra ut för alla er som gillar att tävlingsklättra på nationell eller regional nivå. Norrlandscupen, Smålandscupen, Hallandscuppen och Göteborgscupen rullar på regionalt och i storstads regionerna finns det mängder av bra arrangemang på gymmen. För de allra yngsta satsar förbundet på klätterkarnevalen, redovisar tävlingskommitténs ordförande Ingemar Kallas .
Tävlingskalendern för våren börjar fyllas och nu jobbas det på att få till sverigecuper i boulder och lead.  Som vanligt är en del av Idrottslyftet budgeterat för lokala och regionala tävlingar – så det finns pengar att söka.  Eloge till Kvibergs Klätterklubb som drar ett stort lass och arrangerar SM och JNM i boulder samtidigt i maj. Några av vårens höjdpunkter som kommittén på ett eller annat sätt har varit delaktiga i är

Frågor, påståenden, idéer och förslag till tävlingskommittén skickar ni till tavling@klatterforbundet.se