Nu är JVM över för denna gång.

Efter en veckas intensivt tävlande är JVM över för i år. Tävlingarna avslutades igår med finaler i boulder.
Margo Hayes, USA, vann damernas boulder final och kröntes till drottning av Guangzhou när JVM avslutades på söndagen. Hayes tog tre guldmedaljer av fyra möjliga i junior klassen – lead, boulder och kombinationen. Även Janja Garnbret (SLO) och Ashima Shiraishi (USA) följde upp sina guld i lead med guld i boulder. Garnbret gjorde en otrolig final i Youth A där hon klarade alla fyra problem, varav två flash.
Hos herrarna vann Borna Cujic, CRO, junior finalen,  Keita Dohi, JPN, Youth A och Nathan Martin, FRA, vann Youth B.
Inga svenska var med på finalen i boulder.
– Markus Gilberg och Olof Morsing gjorde sitt första JVM presterade riktigt bra. Tyvärr lyckades det inte för Kajsa som var ett av våra medaljhopp. Men glöm inte att komma fyra på ett VM är en fantastik prestation. Vårt andra medaljhopp, Hannes Puman, fick tyvärr avbryta tävlingarna på grund av sjukdom, sammanfattar förbundskapten Reino Horak tävlingarna i Kina.
Vinnarna i kombinationen (boulder, lead och speed) blev följande
Junior – Margo Hayes (USA)  och Sascha Lehmann (SUI)
Youth A
–  Elena Krasovskaia (RUS) och Arsène Duval (FRA)
Youth B – Brooke Raboutou (USA) och Sam Avezou (FRA)
Slutgiltiga resultat finns på IFSC’s hemsida. Kolla in IFSC’s sammanfattning av bouldertävlingarna och bilder från boulder finalerna här.

IFSC World Youth Championships Guangzhou 2016 (BOULDERING)