Klätterkarneval med fokus på att ha skoj

Glada karnevalsbarn i Skellefteå.
Glada karnevalsbarn i Skellefteå.
Har du hör talas om Klätterkarnvalen? Karnevalen är till för er som vill klättra, ha kul och träffa nya vänner.
Karneval beställ
Tänk dig en lekfull minicup, där deltagare från närliggande klubbar får möjlighet att skapa gemenskap och knyta nya kontakter samt skojtävla
mot varandra. Tänk dig sedan en tävling som inte har isolering, kval, resultat eller vinnare utan siktar istället helt på att alla ska ha så kul som möjligt. Detta är vad Klätterförbundet vill skapa med Klätterkarnevalen
Under 2016 har redan Eskilstuna KK, Enköping KK, Skellefteå KFUM, Skåne KK, Empower Klättring Vännäs arrangerat karnevaler. Senast var det Fyrkantens Klätterklubb i Luleå som stod värd för en karneval. Regionaltidningen NSD var där och rapporterade. Sist ut i år är Kiruna Klätterklubb som arrangerar sin karneval i december.
Idén bakom Klätterkarnevalen är att skapa en möjlighet till mjukstart in i de
riktiga tävlingssammanhangen. Fokus under Klätterkarnevalen ska ligga på gemenskap och utbildning inte på tävling och prestation.
Är din förening sugen på att arrangera en Klätterkarneval? Vi är övertygade att era barn vill att ni är det! Så anmäl ert intresse så parar vi ihop er med föreningar som ligger nära er. Självklart kan ni söka IdrottsLyft för att vara med i Klättervarnevalen!
Har ni frågor kan ni maila till andreas.suneson@klatterforbundet.se