Klätterförbundets första tävlingsarrangörsträff

Tävlingsklättringen börjar ta fart och Klätterförbundet ser ett ökat intresse från flera klubbar och distrikt att arrangera olika typer av  tävlingar. För att ta tillvara på intresset bjöd Klätterförbundet in på en tävlingsarrangörsträff på Bosön.

Klätterförbundet börjar se ett ökat intresse från klubbar och distrikt att arrangera tävlingar. Det finns nu lokala och regionala från norr till söder. En historisk SM helg står inför dörren i Göteborg, Västervik arrangerar en nationell bouldertävling och inom kort rullar Norrlands– och Smålandscupen igång.

Det har länge funnits planer på en årlig arrangörsträff för att samordna, inspirera och planera den nationella tävlingsverksamheten. Av olika anledningar har träffen aldrig blivit av förrän nu. Helgen 8-9 oktober bjöd Klätterförbundet in klubbar, landslagsrepresentanter och andra intresserade till Riksidrottsförbundets utvecklingsanläggning på Bosön.  

På helgens agenda stod information om de kommande OS-tävlingarna, presentation och samtal kring de nordiska- och svenska mästerskapen. Hur kan vi inspirera till fler, roligare och bättre regionala tävlingar, cuper och klubbmästerskap? Under helgen presenterade även tävlingskommittén sin verksamhet.

Som inspiratör för hur man att arrangera ett lyckat evenemang var Stella Malmberg från Karbin Klätterklubb på plats och berättade om tankarna bakom och hur  Purple Open växt fram. Startskottet för Purple Open var från början en önskan att få flera kvinnliga ledbyggare. Evenemanget har har nu växt sig större och är så pass populärt att det även når deltagare utanför Sveriges gränser.

Ingen har väl undgått Kajsa Rosén framgångar de senaste åren. Kajsa var inbjuden som föreläsare och berättade om sin väg till landslaget och sin syn på tävling utifrån sitt perspektiv som aktiv.  

Cirka 15 klätterklubbar, förbundsstyrelsen och landslagsledningen fanns representerade under helgen. Vi vill tacka alla som deltog och som har bidragit till svensk klättring utveckling! Vi ses nästa år.