VM guld till Janja Garnbret och Tomoa Narasaki. Hannes på 15 plats i lead

hannes-puman-vm-semi-final-paris-2016-w628

Det var fullt schema på VM i Paris igår. Damerna hade semifinal i boulder samt final i lead och speed. Herrarna hade final i boulder och speed samt den i svenska ögon högintressanta lead semifinalen med Hannes Puman.

Hannes gjorde bra ifrån sig och börjar närma sig riktigt höga placeringar i internationella seniortävlingar. Han slutade på en total 15 plats i VM i lead. Kolla in när Hannes klättrar semifinalleden i reprisen här under – spola fram till 51:35. Ingen av semifinalisterna toppade ur den varierade semifinalleden. Leden startade med slopers och gick sedan över till ett campuserande mittparti och avslutades med blanka volymer.  Regerande världsmästare Adam Ondra och Domen Skofic som leder årets Word Cup i lead kom högst.

Guld till 17 åriga Janja Garnbret

Damernas lead final var en kamp mellan slovenskan Janja Garnbret och Anak Verhoven från Belgien. Janja och Anak var de enda som toppade ur damernas finalled och 17 åriga Janja knep guldet på bättre semifinal resultat än Anak. Slovenien fick med sig ytterligare än medalj genom  Mina markovic som tog sista pallplatsen.

Japansk seger i herrarnas boulder

Med tre av sex finalister var de franska förhoppningarna var höga inför herrarnas boulderfinal. Det slutade med en bronsmedalj till Frankrike genom Manuel Cornu. Japanen Tomoa Narasaki tog hem final före regerande världsmästare Adam Ondra. Både Narasaki och Ondra toppade tre av de fyra problemen och japanen vann på färre försök.

Herrarnas speed till Marcin Dzienski

Polacken Marcin Dzienski vann herrarnas Speed före Reza Alipourshenazandifar och Aleksandr Shikov. Hannes Puman slutade 47 sjunde plats i speed tävlingen.

Idag avslutas VM i paris med damernas final i boulder och speed samt herrarnas lead final.