Hannes vidare till VM semi i lead

Hanes Puman slutade på 17 plats i leadkvalet och är vidare till semifinal.
Dag två på VM i Paris är över. På schemat idag stod kval för herrarnas lead och damernas boulder. Hannes Puman klättrade riktigt bra och slutade på 17 plats i kvalet. Det räcker gott och väl för att kvala in till semifinalen som är på lördag.
– Hannes har varit krasslig inför tävlingen och på boulderkvalet igår var han seg i kroppen. I dag kände han sig bättre och det visade sig minst sagt i resultatet. 17 plats i kvalet är en strålande prestation och på lördagens semi har Hannes allt att vinna, kommenterar förbundskapten Reino Horak från Paris.
I damernas boulderkval slutade Katrin Amann på 73 plats och Stella Plantin på 79 plats.
Imorgon fredag är det kval i speed och semifinaler för damernas lead och herrarnas boulder. Hannes som ställer upp på alla tre grenar (boulder, lead och speed) är i farten igen på speedkvalet. Semifinalerna börjar klockan 19.00 och sänds live på nätet.