Ingen svensk vidare till semi

Martin från den svenska fancluben, Katrin Amann, Stella Plantin, Hannes Puman och Reino Horak utanför tävlingsarenan.
Martin från den svenska fancluben, Katrin Amann, Stella Plantin, Hannes Puman och Reino Horak utanför tävlingsarenan.
Nu har VM i Paris startat. På schemat idag stod kval för damer lead och herrar boulder. Ingen svensk tog sig vidare till semifinal.
VM i Paris startade idag med damernas kval i lead och herrarnas boulderkval.
I damernas kval startade 75 personer och de 13 bästa från vardera kvalgrupp går vidare till semifinalen imorgon.  Kajsa Rosén blev bästa svensk och slutade det på 31 plats och hon missar därmed just semifinalen. Kajsa ställer endast upp i leadtävlingen och VM är nu över för henne denna gång. Stella Plantin, 49 plats i dagen kval,  och Katrin Amann, 63 plats, får nya chanser i morgondagens boulderkval.
– Damerna kvalade på två leder. För Kajsa blev det lite stolpe ut. Hon såg lite stel ut på första leden och klättrade inte på det sätt vi är vana att se henne. Andra kvalleden klättrade Kasja väldigt bra. Tyvärr halkade hon av bara ett fåtal grepp från vad som skulle innebära en semifinalplats. Stellas 49 plats är strålande då hon inte har satsat på lead i år, rapporterar förbundskapten Reino Horak från Paris.
Stort grattis till Norge och Tina Johnsen Hafsaas som slutade på 25 plats och går vidare till semifinalen på fredag. Fullständiga resultat från damernas leadkval hittar du här.
Hannes Puman var ensam svensk i herrarna boulderkval och slutade på 85 plats av 123 startande.
– Stilen på kvalproblemen passade inte Hannes alls. Hannes deltar även i den kombinerade tävlingen som är det blivande OS formatet och är här för att lära sig, kommenterar Reino om Hannes prestation. Herrarnas leadkval är imorgon och speedkvalet är på fredag .
Fullständiga resultat från herrarnas boulderkval hittar du här.