Nya framgångar på JEM

Foto: Reino Horak
Foto: Reino Horak
Helgens JEM i lead och speed kan sammanfattas med nya framgångar för det svenska juniorlandslaget. Ett guld och ett silver i lead bärgades i Mitterdorf, Österrike.
logoEfter en åttonde plats i semifinalen fick Kajsa Rosén sista platsen i lördagens final i lead. Väl i finalen var Kajsa outstanding och var den enda som toppade ur leden. Kajsa vann junior tävlingen framför schweiziskorna Alina Ring och Andrea Kümin.
Hannes Puman gick in i tävlingen som regerande junior europamästare i lead och det så länge ut som han skulle upprepa prestationen men slutade två efter ryssen Sergei Bydtaev. Även Fredrik Serlachius gick vidare till finalen i juniorernas lead tävling och slutade åtta.
Övriga svenska placeringar från lead tävlingen var följande. Freja Duncan slutade 31 i flickor Youth A. Ymer Alber slutade på 29 plats och Samuel Wingårdh på 35 plats i pojkar Youth A. Alexandra Gullberg slutade på  43 plats i flickor Youth B. I pojkar Youth B slutade Olof Morsing 28, Markus Gillberg 34 och Carl-William Sandberg 48.