Klättring med i OS 2020

 
2020-FACEBOOK-BANNER-Yes
Nu är det bestämt! Den Internationella Olympiska Kommittén (IOC) tog idag beslutet att klättring är med i OS i Tokyo 2020.
Klättring har tillsammans med ett antal andra sporter funnits med som potentiella deltagare till de olympiska spelen 2020. Nu har IOC tagit beslutet att klättring tillsammans med baseball/softball, karate, skateboard och surfing är med i OS i Tokyo 2020.
– Vi är överlyckliga att klättring kommer vara en av sporterna i OS i Tokyo. De olympiska spelen har länge varit en dröm för oss och nu får vi äntligen lön för vårt hårda arbete. Vi vill även tacka IOC för att de ger denna unika möjlighet till vårt sport, meddelar IFSC’s president Marco Scolaris via ett pressmeddelande.
– Det vertikala elementet har tidigare inte varit representerat i de olympiska spelen och vi är hedrade att kunna bidra med det. IFSC kommer fortsätta att arbeta med våra atlether, nationella förbund och partners för att utveckla sport klättring till dess fulla kapacitet, skriver Debra Gawrych, IFSC’s generalsekreterare.
Mer information om beslutet hittar du på IOC hemsida – www.olympic.org/news/ioc-approves-five-new-sports-for-olympic-games-tokyo-2020.
Nu när det är officiellt att klättring är med i spelen i Tokyo fortsätter IFSC med förberedelserna. Den första uppgiften som IFSC börjar arbeta med är att ta fram de tekniska aspekterna på själva tävlingen och arenan.
– Vi har nått sista greppet på vår otroliga klättring men nu väntar en ny utmaning. Vårt team är redo och vi kommer arbeta tillsammans med IOC de närmaste fyra åren för att för att förbereda sport klättring för OS, avslutar Marco Scolaris.