KlätterKarnevalen på intåg

628-no-hands
Foto: Johanna Wernqvist
I höst drar vi igång KlätterKarnevalen. Genom karnevalen vill Klätterförbundet erbjuda de barn som vill tävla en mjukstart in i de riktiga tävlingssammanhangen
Karneval beställTänk en lekfull minicup, där deltagare från närliggande klubbar får möjlighet att skojtävla
mot varandra i bouldering eller repklättring. För att skapa gemenskap och knyta nya kontakter värmer alla upp, klättra och lunchar tillsammans. Vi plockar bort isolering, kval, resultat rapportering mm och siktar istället på att alla ska ha så kul som möjligt genom att klättra tillsammans. Arrangemanget avslutas sedan med  gemensam teknikträning efter en given mall.
Med Klätterkarnevalen vill klätterförbundet att barn ska få möjlighet till en mjukstart in i de
riktiga tävlingssammanhangen och minska steget för att gå vidare och tävla i olika cup- och mästerskapstävlingar. Fokus under Klätterkarnevalen ska ligga på gemenskap och utbildning inte på tävling och prestation.
Är din förening sugen på att arrangera en KlätterKarneval? Vi är övertygade att era barn vill att ni är det! Så anmäl ert intresse så parar vi ihop er med föreningar som ligger nära er. Självklart kan ni söka IdrottsLyft för att vara med i KlätterKarnevalen!