Uppskattat instruktörsseminarium i Västerås

instruktörssem Västerås 160424 Stefan Lindblom
I helgen 23-24 april arrangerade utbildningskommittén genom Stefan Lindblom ett instruktörsseminarium i Västerås med omnejd.  Lördagen tillbringades i Västerås klätterklubbs lokaler och på söndagen spenderades ute vid Kärrboklippan. Föredrag, diskussioner och clinics kretsade bland annat kring egen inspektion av utrustning, säkerhet inomhus, allemansrätt, nya normen för sportklätterinstruktörer.
Kom ihåg – välj en auktoriserad instruktör då du ska gå en klätterkurs, för din egen säkerhet.  Svenska Klätterförbundets utbildningskommitté erbjuder klätterinstruktörsutbildning i fyra olika discipliner: inomhus, sport, klippa och is. Att välja en auktoriserad instruktör garanterar att instruktören har en gedigen utbildning för att ta hand om dig på säkraste sätt. Som auktoriserad instruktör behöver du gå på ett instruktörsseminarium minst vart tredje år för att uppdatera dig och för att din licens ska vara giltig.